Till dig som är barn

Att leva i en familj där det förekommer bråk och våld är jättejobbigt. Du är inte ensam – det finns många barn och ungdomar som växer upp i en familj där bråk och våld är vardag. Ingen ska behöva ha det så.

Om man lever i ett hem där det bråkas och slåss så kan man få svårt att koncentrera sig i skolan. Man kan känna sig ledsen och nedstämd och inte orka så mycket. Sådana känslor är helt normalt om man har det jobbigt hemma men det finns hjälp att få och det som händer hemma är ALDRIG ditt fel.

Om du har det jobbigt hemma så kan skolhälsovården vara till hjälp. Skolkurator eller skolsyster vet vart du kan vända dig för att få stöd.

Vi på Sollentuna kvinnojour möter många barn och unga som levt och lever med våld. Till oss kan du höra av dig för råd och stöd. Du behöver inte berätta vem du är. Även din mamma kan ringa hit för att få hjälp. Det finns också ställen där vuxna som slår och bråkar kan få hjälp att sluta med det. Ring eller mejla oss så berättar vi mer.

Socialtjänsten kan hjälpa din familj att få stöd. Till dem kan man anmäla anonymt om det är barn som far illa. Det finns också en tjejjour i Sollentuna som vet mycket om de här problemen.

Nedan finns länkar till ställen som arbetar särskilt med barn och unga. Om det är riktigt akut och du är jätterädd just nu – ring 112. 

BRIS – Barnens Rätt i Samhället Telefon: 116 111

TJEJJOURER

Sollentuna tjejjour Indra  Telefon: 0735 77 49 51

Sollentuna kvinnojour Telefon: 08-35 60 69

Klicka på namnet för att komma till organisationens hemsida